Betonlook gietvloeren: moderne & tijdloze vloeren

Gietvloeren met een betonlook zijn tegenwoordig enorm populair. Door de moderne en industriële uitstraling is het voor veel mensen een aantrekkelijke keuze om voor een betonlook gietvloer te kiezen. Lees hieronder meer over welke betonlook gietvloeren er zijn en waar ze kunnen worden toegepast.

PU gietvloer betonlook

Ben je op zoek naar iets anders dan een betonvloer, maar wil je wel de stijl van beton behouden? Kies dan voor een kunststof gietvloer met betonlook. Kunststof gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaan (PU) of van epoxy.

In (moderne) woningen zie je voornamelijk de polyurethaan gietvloer terug. PU gietvloeren met betonlook ontstaan door twee of meer kleuren met elkaar te vermengen. Door het mengen ontstaat de typische betonlook, waarna je deze kunt gieten. Tijdens het gladstrijken van de vloer kun je er nog voor kiezen om accenten te laten toevoegen.

Afgestemd op jouw wens wordt de tekening in de vloer bepaald. Hierdoor ontstaan kleurnuances die erg lijken op de kleur van een betonvloer. Afhankelijk van hoe vaak de kleuren door elkaar worden gemengd, ontstaat er een rustige of iets drukkere uitstraling van de vloer.

Kiezen voor een betonlook PU gietvloer heeft een aantal voordelen:

  • Naadloos: ruimtes in een woning lopen naadloos in elkaar over, zonder dorpels.

  • Eenvoudig schoon te houden: een PU gietvloer kan makkelijk stof- en vuilvrij worden gehouden. Het onderhouden van de vloer kost je weinig energie en je vermindert de kans op allergieën of andere gezondheidsklachten.

  • Geschikt voor badkamer en washok: de vloer is 100% waterdicht wat ervoor zorgt dat een PU betonlook gietvloer op iedere plek kan worden gegoten.

  • Elastisch: het materiaal van polyurethaan is erg flexibel waardoor de kans op scheuren in de vloer aanzienlijk daalt. Deze gietvloer voelt enorm comfortabel en warm aan de voeten.

  • Beschikbaar in vrijwel alle NCS, Sikkens en RAL-kleuren. In de standaard collectie zijn volop mooie natuurlijke tinten opgenomen. Kies je toch liever voor een andere tint, dan kan in overleg jouw ideale kleur worden samengesteld.

Meer details waarom je zou kunnen kiezen voor een PU gietvloer, vertellen we jou ook in deze blog op onze website.

DuoFlow (betonlook) - Proud Reed
DuoFlow (betonlook) - Solid Edge
DuoFlow (betonlook) - Natural Pine
DuoFlow (betonlook) - Brave Torch

Betonlook vloeren

Een betonlook gietvloer heeft een unieke uitstraling: stoer, industrieel en robuust. Dat is ook te merken aan de interieurmarkt. De industriële look is al enige tijd enorm populair. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven gaan steeds vaker voor een betonlook vloer.

Betonlook vloeren lijken op echte betonvloeren, maar ze hebben een andere structuur en eigenschappen. In vergelijking met echte betonvloeren zijn betonlook vloeren slechts enkele millimeters dik. Daarnaast kun je een betonlook vloer, met de juiste voorbereiding, over een bestaande vloer gieten.

De populariteit van deze vloer is te danken aan de uitstraling, het comfort, het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. Het is een flexibele, lichtverende vloer, die ook nog eens warm en comfortabel aanvoelt. Betonlook vloeren worden afgelakt, waardoor de vloer beter wordt beschermd, langer zijn kleur vasthoudt en garant staat voor een langere levensduur.

Betonlook keukenvloer

Een betonlook vloer is heel geschikt als vloer voor in je keuken. Een betonlook keukenvloer heeft een aantal voordelen:

  • De vloer is eenvoudig schoon te houden. Stofzuigen en dweilen kost geen enkele moeite en is binnen een mum van tijd gedaan.

  • Met de juiste afwerking is de betonlook keukenvloer minder gevoelig voor vlekken. De vloer wordt beschermd door middel van een hoogwaardige coating.

  • Een betonlook keukenvloer past in vrijwel ieder interieur. Dat komt door de vele mogelijkheden op gebied van afwerking en de ontelbare kleurmogelijkheden.

Betonlook vloer badkamer

Een betonlook vloer voor in je badkamer is ideaal als je weinig onderhoud wilt maar toch een aangename en moderne sfeer wilt creëren. Het voordeel van een betonlook gietvloer is dat de vloer vochtafstotend en naadloos is. Hierdoor krijgen bacteriën en schimmels vrijwel geen kans om zich te ontwikkelen.

Gietvloer betonlook woonkamer

Betonlook gietvloeren zijn momenteel niet meer weg te denken binnen de binnenhuisarchitectuur. Ga je voor landelijk, industrieel of modern, een gietvloer geeft altijd een prachtige uitstraling en past binnen elk interieur.

Naast het feit dat gietvloeren met een betonlook er prachtig uitzien in jouw woonkamer, kennen ze ook andere voordelen. Een groot voordeel is het feit dat een betonlook gietvloer maar enkele millimeters dik is, waardoor deze vloer perfect is te combineren met vloerverwarming. De vloer voelt dus altijd heerlijk warm aan de voeten! 

Een PU gietvloer in de badkamer | Romar-Voss Floor Systems
Een PU gietvloer in de woonkamer | Romar-Voss Floor Systems
Een PU gietvloer in de keuken | Romar-Voss Floor Systems

Betonlook gietvloer prijs

De kosten van een betonlook gietvloer is afhankelijk van meerdere zaken. De prijs wordt onder andere berekend op basis van het aantal vierkante meters vloeroppervlak, de precieze toepassing van de ruimte, de afwerking en de ondergrond.

Voor een concretere prijsindicatie adviseren we jou om contact op te nemen met een gietvloerspecialist in de buurt. Deze specialist kan op basis van bovenstaande aspecten een concretere prijs afgeven. Zo kom jij achteraf nooit voor verrassingen te staan. Wij brengen jou graag in contact met een gietvloerspecialist in jouw regio.

Gietvloer kopen

Overweeg je om een nieuwe gietvloer te kopen voor in jouw woning? Bij Romar-Voss Floor Systems kijken we graag met je mee voor de perfecte gietvloer. Neem gerust contact met ons op voor advies.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19