De keuze is reuze: gietvloer kleuren

Je hebt eindelijk gekozen voor de vloer die je graag wilt aanleggen in jouw woon- of werkruimte: een gietvloer. Dan komt het volgende dilemma: welke kleur past in jouw interieur? Het aanbod gietvloer kleuren is groot. Aan jou de taak om de juiste keuze te maken. Maar hoe maak je die keuze zodat je elke dag kunt genieten als je jouw huis of kantoor binnenstapt? Om keuzestress te voorkomen, helpen wij jou graag op weg bij het kiezen van de juiste vloerkleur.

Welke kleur gietvloer past bij jou?

Elk interieur is anders en elk individu heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Welke kleur gietvloer bij jou past, is dan ook geheel persoonlijk. Kiezen is moeilijk, dat weten we allemaal. Hieronder enkele overwegingen die je moet maken bij het kiezen van de juiste gietvloer.

Unikleur of duokleur

De vloer is een belangrijke sfeerbepaler in een ruimte. Zo kun je kiezen voor een gietvloer in een unikleur, waarbij je gaat voor een egale en pure uitstraling. Of je kiest voor een duokleur, waarbij de twee gemengde kleuren zorgen voor een meer levendige en natuurlijke look & feel. Jij kunt zelf bepalen hoe druk de kleurtekening in de vloer wordt. Dit is afhankelijk van de kleuren die je kiest (kleuren die dicht bij elkaar liggen, geven een rustiger beeld) en het aantal ‘bewegingen’ die de vloerspecialist in jouw vloer verwerkt. Dit wordt bij het aanbrengen van de vloer met jou afgestemd.

Een vloer met een natuurlijke uitstraling

Als je kiest voor een lichte of rustige gietvloer kleur, creëer je een serene en natuurlijke uitstraling. Aardetinten en grijstinten zijn gietvloer kleuren die op dit moment razend populair zijn. Niet zo gek natuurlijk, als je je bedenkt dat dit neutrale en tijdloze kleuren zijn. Een perfecte match voor vrijwel elk interieur dus! Voor zowel een modern interieur met een minimalistische inrichting als een ruimte met een stoere, industriële inrichting biedt deze gietvloer een solide basis.

Een vloer voor het maken van een statement

Wil je met de vloer een statement maken in een ruimte? Kies dan voor een donkere of felle gietvloer kleur. Hierdoor wordt jouw vloer een echte eye-catcher!

De keuze is reuze: gietvloer kleuren
GrainFlow gietvloer in woonhuis | Romar-Voss Floor Systems
GranuFlow gietvloer in keuken | Romar-Voss Floor Systems

Kleurkeuze afhankelijk van hoeveelheid lichtinval

Welke gietvloer kleur je kiest, is daarnaast afhankelijk van de hoeveelheid licht die er in de ruimte binnenvalt. Zijn er weinig ramen aanwezig en komt er dus weinig daglicht binnen? Kies dan voor een lichte kleur vloer. Hierdoor creëer je een ruimtelijk geheel. Ben je op zoek naar een gietvloer voor een ruimte waar veel daglicht binnenkomt? Ga dan gerust voor een donkerdere kleur vloer; de hoeveelheid daglicht zorgt er dan sowieso al voor dat de ruimte een lichtere uitstraling krijgt.

Vraag de vloerspecialist om advies

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste gietvloer kleur kiest? Vraag dan een sample aan en laat je adviseren door een vloerspecialist. Als je deze sample op diverse plekken in jouw interieur legt, weet je direct of dit de juiste match is. Dan kun je die discussie met je partner in elk geval achterwege laten 😉. Succes met kiezen!

Artikel is geplaatst in: Inspiratie | Gietvloer