Soorten gietvloeren voor verschillende ruimtes

Een gietvloer kenmerkt zich doordat deze eenvoudig is in onderhoud en daarnaast een strak en naadloos karakter heeft. Bij Romar-Voss Floor Systems ontwikkelen en leveren we verschillende soorten gietvloeren voor zowel woon- als werkruimtes. Wij gaan voor unieke vloeren voor élke ruimte. Wij vertellen jou graag meer over gietvloeren.

Voordelen van een gietvloer

  • Comfortabel door het flexibele karakter.

  • Geluiddempend

  • Sterk & slijtvast

  • Makkelijk te onderhouden; dweilen en stofzuigen is voldoende om de vloer schoon te krijgen.

  • Verkleurd niet door zonlicht, dus de kleur blijft lang mooi.

  • Naadloos, dus geen last van obstakels.

  • Vloeistofdicht, het is niet erg als er eens een glas frisdrank of wijn op wordt gemorst.

  • Voelt heerlijk warm aan de voeten, vooral in combinatie met vloerverwarming.

  • Kan worden afgewerkt met een antisliplaag, waardoor deze perfect geschikt is om aan te brengen in een badkamer of washok.

  • Kan met de juiste voorbereiding over bestaande vloeren worden aangebracht (ook tegels).

  • Het aanleggen van de vloer neemt ongeveer vier dagen in beslag. Daarna mag de vloer weer worden betreden.

Soorten gietvloeren

Als het om soorten gietvloeren voor in een woonhuis of een bedrijf gaat, dan zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Alleen al als het gaat om de kleur gietvloer.

Kleuren gietvloer

Ieder interieur is anders en iedereen heeft zijn of haar persoonlijke voorkeuren. Zo ook voor de kleur van jouw gietvloer. Hieronder enkele overwegingen die je kunt maken bij het kiezen van de juiste kleur gietvloer.

Unikleur of duokleur?

Een vloer en de kleur daarvan draagt bij aan de sfeer van de ruimte. Ga je voor een unikleur en een egale uitstraling, of kies je voor een duokleur waarbij twee kleuren worden gemengd en zorgen voor een levendige uitstraling? Twee kleuren die dicht bij elkaar liggen geven bijvoorbeeld een rustigere uitstraling. Ook de mate waarin de kleuren met elkaar worden gemengd, draagt hieraan bij. Hoe vaker je mengt, hoe meer de kleuren in elkaar opgaan.

Natuurlijke uitstraling

Als je keuze is gevallen op een lichte gietvloer, dan krijg je een natuurlijke uitstraling. Op dit moment zijn aardetinten en grijstinten erg populair. Deze zijn neutraal, tijdloos en een perfecte match voor vrijwel elk interieur.

Statement maken

Wil je dat jouw vloer dé eyecatcher wordt van de ruimte? Ga dan voor een donkere of felle kleur gietvloer. Dan weet je zeker dat de vloer de sfeerbepaler is van de ruimte.

Afhankelijk van de hoeveelheid lichtinval

Welke kleur gietvloer je kiest, is afhankelijk van de hoeveelheid lichtinval in de ruimte. Als je weinig lichtinval hebt, raden we je aan voor een lichte kleur vloer te kiezen. Op deze manier creëer je een ruimtelijk geheel.

Valt er veel licht naar binnen, kies dan voor een donkerdere kleur vloer. Het vele daglicht zorgt dan voor de lichte uitstraling en de ruimtelijkheid van de ruimte.

Binnenkijkers - PU gietvloer - woonhuis Gorinchem - GranuFlow gietvloer1
Binnenkijkers - PU gietvloer - woonhuis Oosterhout - GranuFlow gietvloer2

Epoxy of PU vloer

Naast het kiezen voor een bepaalde kleur, moet je ook een keuze maken tussen het soort materiaal. Over het algemeen wordt een gietvloer gemaakt van epoxy of polyurethaan. Wanneer je voor welk soort gietvloer kiest, lichten wij hieronder toe.

Epoxy gietvloer

Een epoxy vloer kom je het meest tegen in een industriële omgeving. Een van de redenen waarom hier voor epoxy wordt gekozen, zit in de eigenschap van deze vloer. Dit product wordt namelijk ontzettend hard na volledige uitharding. Hierdoor kan deze vloer worden belast met zware materialen en machines, zoals palletwagens, heftrucks of reachtrucks.

Ook is de vloer erg duurzaam en kan het tegen een slag of stoot. Daarnaast is de epoxy vloer vloeistofdicht en goed bestand tegen diverse chemicaliën. De kans dat de vloer hierdoor wordt beschadigd is dus klein.

Ten slotte is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Nadat er iets op de vloer is geknoeid, kan de epoxy vloer eenvoudig worden gereinigd, eventueel met een zwaardere schoonmaakmachine.

PU gietvloer

Een vloer beïnvloedt de sfeer, het gemak en de uitstraling van de ruimte. Het moet passen binnen jouw woonstijl en eenvoudig in onderhoud zijn. Een PU gietvloer is dan dé perfecte optie. Deze vloer kan volledig op jouw wensen en behoeften worden afgestemd en is perfect te combineren met vloerverwarming.

Een PU vloer is speciaal ontwikkeld voor woonhuizen. De vloer heeft dan ook een elegant en sfeervol karakter.

De PU gietvloer is flexibel, comfortabel en geluiddempend. De vloer beweegt mee op basis van het gewicht dat hier op rust. Zo zie je bijvoorbeeld bij een plek waar een kast of stoel heeft gestaan, een afdruk. Door de flexibiliteit van de vloer trekt dit na enige tijd weer bij, waardoor er weer een strak oppervlak ontstaat.

Een PU gietvloer kan worden toepast in verschillende ruimtes van je huis. Denk aan de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Door het naadloze karakter is er nauwelijks sprake van voegen. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën geen kans zich te ontwikkelen. De vloer is dus ook geschikt voor natte ruimtes.

De vloer is gemakkelijk schoon te houden en daarnaast, door de speciale afwerklaag, bestand tegen UV-straling. De gietvloer zal dus niet verkleuren onder invloed van zonlicht, waardoor de kleur extra lang mooi blijft.

GrainFlow gietvloer detail minerale uitstraling | Romar-Voss Floor Systems
De keuze is reuze: gietvloer kleuren