Verschillende kleuren gietvloeren: voor ieder interieur

Gietvloeren kunnen worden ontwikkeld in ontzettend veel kleuren. Ook zijn gietvloeren beschikbaar in allerlei soorten materialen, uitvoeringen en toepassingen. Bij het kiezen van de gewenste kleur voor je gietvloer is het belangrijk om rekening te houden met deze mogelijkheden.

De kleur bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de vloer. Om je een handje te helpen bij het kiezen van jouw gietvloer kleur, hebben we een aantal kleurmogelijkheden voor jou op een rijtje gezet. Lees hier meer over de gietvloer kleuren die wij onder andere in ons assortiment hebben opgenomen.

Verschillende kleuren

Een gietvloer geeft in een lichte kleur een heel andere sfeer dan als je kiest voor een donkere kleur. Wist je dat het zelfs mogelijk is om een transparante gietvloer aan te brengen?

Witte gietvloer

Elke gietvloer kleur heeft een eigen karakter. Als je kiest voor de kleur 'wit', dan kies je voor puurheid. Een witte gietvloer is qua kleurstelling neutraal.

Je ziet ze niet vaak, maar een gietvloer met een witte kleur is perfect om je woning een stijlvolle uitstraling te geven. Een witte vloer kun je bijvoorbeeld gemakkelijk combineren met houten meubels of een leren bankstel.

Ook passen witte gietvloeren erg goed bij de Scandinavische stijl, die momenteel favoriet is in diverse interieurs. De combinatie van witte, rustige kleuren met natuurlijke materialen zorgt voor een unieke sfeer. Een witte basis is daarmee ideaal voor het creëren van de meest geweldige combinaties. Een witte gietvloer heeft een aantal voordelen:

  • Het creëert een ruimtegevoel waardoor de ruimte groter lijkt

  • De vloer is gemakkelijk te combineren in elke woonstijl

  • Geeft een stijlvolle, moderne uitstraling

PU gietvloer wit

Een polyurethaan vloer is erg populair en steeds vaker terug te zien in het interieur. Deze is modern, stijlvol en kan eenvoudig worden gecombineerd met vloerverwarming.

De afkorting PU staat voor polyurethaan. Door het sterke en flexibele karakter wordt PU tegenwoordig ook gebruikt als basis voor gietvloeren. De gietvloer voelt comfortabel aan als je hier overheen loopt. Polyurethaan gietvloeren zijn het meest geschikt voor woonhuizen.

PU gietvloer zwart

Tegenover een witte gietvloer is een zwarte gietvloer gedurfd en gewaagd. Met deze vloer maak je een echt statement. Toch leidt het, net als een witte gietvloer, tot een mooie basis voor een stijlvol interieur. Het voordeel van zwart is namelijk dat alle kleuren hierbij passen.

Vooral in smalle ruimtes is een zwarte vloer goed toe te passen. De donkere kleur zorgt er voor dat de ruimte breder lijkt.

De ruimte verandert in een indrukwekkend geheel als de zwarte gietvloer is aangebracht. In combinatie met contrasterende meubels en wanden komt een zwarte gietvloer het beste tot zijn recht. Daarnaast heb je nog meer voordeel van een zwarte vloer door de naadloze afwerking en het onderhoudsvriendelijke karakter. Stof en vuiltjes zijn eenvoudig te verwijderen. Ze plakken namelijk niet aan het oppervlakte van de gietvloer vast, waardoor ze met een stofzuiger of dweil vlot kunnen worden verwijderd.

Epoxy vloer

Een andere keuze voor een gietvloer is de epoxy vloer. Epoxy heeft de volgende eigenschappen:

  • Naadloze aansluiting tussen verschillende ruimtes

  • Bestand tegen zuren en chemicaliën

  • Sterk genoeg voor een zware belasting

Epoxy gietvloeren zijn slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Vaak worden witte epoxy vloeren toegepast in de gezondheidsbranche. Denk aan tandartspraktijken, klinieken of schoonheidssalons. Maar ook voor winkels en kantoren is een epoxy vloer een goede keuze.

Epoxy vloer marmer

Een gemakkelijk te verzorgen én aantrekkelijk geprijsd alternatief voor een echt marmeren vloer, is een marmeren gietvloer. Wil je graag een luxe uitstraling voor jouw woning, dan is een gietvloer met een marmereffect een uitstekende keuze.

Een marmeren gietvloer heeft de klassieke uitstraling van een natuurstenen marmervloer, met alle voordelen van een moderne gietvloer. Dat komt doordat een gietvloer met marmerlook net als natuursteen als het ware ‘leeft’. Het is net een kunstwerk dat op de vloer komt te liggen.

Ten opzichte van een marmeren vloer, is een gietvloer met marmerlook zelfs handiger in onderhoud dan een echte marmeren vloer. Dat komt door de opbouw van de vloer met kunsthars met de bijbehorende onderlagen, maar ook door de toplaag. Deze zorgt er onder andere voor dat de vloer vochtdicht is.

De voordelen van een gietvloer met marmerlook ten opzichte van een natuurstenen vloer:

  • Geeft vrijwel dezelfde uitstraling als een marmeren vloer

  • Is veel beter bestand tegen slijtage en is eenvoudig in onderhoud

  • Altijd gemakkelijk schoon te maken én te houden

Epoxy vloer transparant

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt ook kiezen voor een transparante vloer. Een transparante epoxy vloer is een naadloze toplaag met een waterdicht karakter. Een voordeel van de keuze voor een transparante vloer is dat deze slijtvast en duurzaam is. Deze is geschikt voor vele toepassingen, je ziet ze bijvoorbeeld regelmatig in een fabriek of een horecagelegenheid.

Een transparante epoxy vloercoating is ideaal als je de vloer nog wel wilt zien, maar deze extra wilt beschermen. Je kunt de vloercoating toepassen als:

  • Glanslaag over tegelvloeren

  • Beschermlaag over houten vloeren

  • Beschermlaag over beton, zandcement of anhydriet

  • Glanslaag over 3D vloeren (met daarin een motief naar keuze).

Een vloercoating is relatief snel gelegd. Na ongeveer 48 uur is de transparante vloercoating geschikt om overheen te lopen (afhankelijk van de temperatuur in de ruimte). Na ongeveer zeven dagen is de coating volledig uitgehard en mag de vloer worden belast.

Jouw ideale kleur uitgekozen?

Een gietvloer is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ga je voor die ene lichte tint, of neig je toch meer naar een donkere vloer? De keuze is aan jou.

Heb je jouw kleur gevonden en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Dat is onder andere afhankelijk van een aantal factoren:

  • Kies je voor PU of Epoxy?

  • Wat is het aantal vierkante meters van de ruimte?

  • Wat is de ondergrond van de vloer?

  • Hoe wordt de vloer afgewerkt?

Onze vloerspecialisten gaan graag aan de slag met jouw aanvraag om vervolgens een vrijblijvende offerte op te stellen. Op deze manier kan een realistische inschatting worden gemaakt van de kosten voor jouw gietvloer.

Verschillende kleuren gietvloeren: voor ieder interieur

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19