Een gietvloer in een ziekenhuis of zorginstelling

In een ziekenhuis of zorginstelling is hygiëne key! Dat is ook niet meer dan logisch. Het is belangrijk dat bacteriën en ziektekiemen geen kans krijgen om zich via de vloer verder te ontwikkelen. Daarnaast is veiligheid een belangrijke pijler in de keuze voor een geschikte vloer in een ziekenhuis, maar ook comfort, kwaliteit en onderhoud. En juist daarom is een gietvloer een veel gekozen vloeroplossing voor in een ziekenhuis of zorginstelling.

Een gietvloer als goed alternatief voor linoleum

Waar voorheen nog vaak vanwege de hygiënische eigenschappen werd gekozen voor een linoleum vloer in ziekenhuizen en zorgcentra, gaat de voorkeur nu vaak uit (en naar ons idee terecht) naar een gietvloer. Wij leggen je uiteraard graag uit waarom!

Kies een gietvloer vanwege hygiëne, veiligheid, comfort, kwaliteit en gemak in onderhoud

Als men in een ziekenhuis of zorginstelling kiest voor een gietvloer, dan kiest men naast hygiëne, voor veiligheid, comfort, kwaliteit en gemak in onderhoud. 

  • Veiligheid: een gietvloer kan met een anti-sliplaag worden afgewerkt, waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk wordt verminderd.

  • Comfort: in een ziekenhuis wordt meestal gekozen voor een polyurethaan gietvloer. Een PU gietvloer staat naast de naadloze eigenschappen bekend om het gebruikscomfort en het flexibele karakter. 

  • Kwaliteit: een gietvloer is bestand tegen een stootje. 

  • Gemak in onderhoud: door het naadloze karakter is een gietvloer extreem makkelijk schoon te houden en eenvoudig te reinigen. 

Een ziekenhuis vloer moet tegen een stootje kunnen

De vloer in een ziekenhuis of een zorginstelling vloer moet tegen een stootje kunnen. Dagelijks wordt deze vloer intensief gebruikt. Denk aan alle medewerkers, patiënten en bezoekers die dagelijks door een ziekenhuis struinen die zich op verschillende manieren door de gangen verplaatsen. Te voet, maar ook in een ziekenhuisbed of rolstoel.

En dan hebben we het nog niet over de zware schoonmaakmachines die dagelijks door de gangen rijden om de vloeren zo goed mogelijk schoon te houden. 

Een gietvloer in een ziekenhuis of zorginstelling

Met een gietvloer kies je voor loopcomfort

Vanwege het flexibele karakter veert een polyurethaan gietvloer als het ware mee onder invloed van belasting. Hierdoor heeft deze vloer een geluiddempend effect, wat de loopgeluiden in de gangen aanzienlijk reduceert. Meer rust in het ziekenhuis of de zorginstelling is uiteraard altijd mooi meegenomen.

Kies voor holplinten voor nog meer gemak in onderhoud

Het schoonhouden van een gietvloer wordt nog eenvoudiger als er wordt gekozen voor een gietvloer met holplinten. Met holplinten loopt de vloer naadloos door tot en met de plint. Vuil kan zich dus niet vestigen in de naden en bacteriën en schimmels krijgen geen kans om zich verder te ontwikkelen in de naden tussen de vloer en de plint. Je ziet dit vaak terugkomen in natte ruimtes, maar het is ook een ideale oplossing voor de gangpaden en kamers in een ziekenhuis. 

Verschillende soorten vloeren voor verschillende ruimtes

Er wordt vrijwel nergens zoveel eisen gesteld aan een vloer als in een ziekenhuis of zorginstelling. We hebben het tot nu toe alleen gehad over de algemene vloer in een ziekenhuis die wordt aangelegd in gangpaden of kamers van een zorginstelling.

Maar er zijn uiteraard ook nog ruimtes met andere vloereisen. Denk bijvoorbeeld aan de eisen die worden gesteld aan de inrichting van een operatiekamer, het restaurant of zelfs in de magazijnruimte van een ziekenhuis. Overal dient een veilige omgeving te worden gecreëerd voor o.a. de medewerkers, de patiënten en de bezoekers.

Een gietvloer biedt hiervoor de perfecte basis, waarmee kan worden voldaan aan de specifieke eisen voor elke ruimte.

Een Romar-Voss gietvloer voor in jouw ziekenhuis of zorginstelling

Een vloer voor een ziekenhuis of zorginstelling is een investering voor de lange termijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer voor op een dergelijke locatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze technisch specialisten. Zij spreken graag het project verder met je door of brengen je in contact met de beste vakspecialisten in jouw omgeving, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief perfecte vloer voor jouw project. 

Artikel is geplaatst in: Gietvloer | Gietvloerspecialist