Een gietvloer op de kinderkamer? Ja of nee?

Torens bouwen, boekjes lezen, spelletjes spelen en natuurlijk slapen. Een kinderkamer is misschien wel een van de meest veelzijdigste kamers in huis. 

Je kunt je dus voorstellen dat een vloer veel te voortduren krijgen. Dan is het wel zo fijn dat je kleine op een veilige vloer kan spelen en groeien. Want het is echt waar wat ze zeggen: de tijd vliegt als je eenmaal een kindje hebt. 

Tips voor het kiezen van een vloer voor de kinderkamer

Wanneer je een kindje op komst hebt, wil je de kamer zo goed mogelijk voorbereid hebben. Een vloer is daarbij een belangrijke keuze. Om je vooruit de helpen, geven we je een aantal tips voor het kiezen van de vloer. 

-  Kies voor een geluiddempende vloer.

-  Kies voor een vloer dat vloeistofdicht is en bestand tegen krassen.

-  Kies voor een vloer dat allergieën de baas is.

-  Kies voor een vloer dat je makkelijk schoon te maken is.

-  Kies voor een vloer waar je fijn en comfortabel op kunt spelen.

Tijdloos design

Kinderen groeien snel, ontzettend snel. Hiermee verandert ook onder andere de voorkeur voor stijl, kleur of thema. Of het nu gaat om een prinsessenkamer, voetbalkamer of junglekamer, een gietvloer kan altijd. Als een van deze stijlen veranderd, kan de vloer gewoon blijven liggen.

Het past dus bij iedere fase in het leven van je kind. Ook zorgt het strakke, moderne uiterlijk voor een frisse, ruimtelijke uitstraling. Natuurlijk licht wordt geabsorbeerd waardoor het de kamer groter doet lijken.

Voordelen van een gietvloer op de kinderkamer

-  Een gietvloer kan tegen een stootje. Het is niet erg als de blokkendoos valt of boeken hard worden neergelegd. De vloer kan wel wat hebben.

-  De oppervlakte voelt zacht en comfortabel aan. Je kunt er met blote voeten overheen lopen en ook vloerverwarming is makkelijk te combineren.

-  Geluiddempend. Trillingen schieten niet door naar andere kamers.

-  Een gietvloer heeft weinig onderhoud nodig. Een gemorste drinkbeker of vieze schoenen? Geen probleem. Een gietvloer is vloeistofdicht en daardoor gemakkelijk schoon te houden. Even een natte doek of dweil er overheen en je ziet er niks meer van. 

-  Naadloos. Er zitten dus geen plekken waar kinderen overheen kunnen struikelen of vallen. Ook hebben stof en vuil geen kans zich op te hopen. Ideaal voor kinderen met een allergie of astma. 

-  Verkrijgbaar in diverse kleuren. Of je nu kiest voor beige, paars, oranje of groen, we mengen de mooiste kleuren voor je. 

Gietvloeren van Romar-Voss Floor Systems

Ben je geïnteresseerd in een gietvloer voor in jouw kinderkamer? Dan horen wij dat graag! Wij denken graag met jou mee welke vloer geschikt is.

Daarnaast brengen we jou uiteraard in contact met de beste vloerspecialist bij jou in de buurt. Zo krijg jij een kinderkamer waar je kleine lang plezier van beleeft. 

Artikel is geplaatst in: Gietvloer | Floor | Inspiratie