Een gietvloer in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je een warme sfeer creëren. Dit kan door te kiezen voor een specifieke inrichting, mooie meubels, een vloerkleed, sfeervolle kleuren op de muren en zacht beddengoed. Maar ook de vloer kan bijdragen aan de juiste sfeer van de ruimte. Er zijn diverse vloeren die geschikt zijn voor in de slaapkamer, elk met z’n eigen eigenschappen. Maar het mag waarschijnlijk wel duidelijk zijn: wij zijn fan van een gietvloer voor in de slaapkamer! Waarom? Nou, dat vertellen wij jou heel graag!

Een gietvloer van polyurethaan

Voordat je voor een gietvloer kiest, is het handig om te weten wat een gietvloer precies is. Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is een soort kunststof dat voor vele doeleinden wordt ingezet. Een belangrijk kenmerk van polyurethaan is dat het heel flexibel is. En dat is juist een van de redenen waarom het zo’n geschikte grondstof is voor een vloer. Hiermee is het tijdperk van harde, koude vloeren voorbij.

Een polyurethaan gietvloer is speciaal ontwikkeld voor woonhuizen. Door het flexibele karakter is deze vloer van zichzelf zachter dan bijvoorbeeld een industriële, epoxy vloer. Daarnaast heeft een PU-gietvloer een meer esthetisch, sfeervoller karakter, waardoor deze vloer perfect in een woonhuis of slaapkamer past.

Een PU gietvloer in de slaapkamer

Een PU gietvloer kenmerkt zich door z’n comfortabele en zachte karakter. Als je ’s ochtends uit je bed stapt, dan wil je niet verrast worden met een ijskoude vloer. Met een gietvloer gun je jezelf een gevoel van warmte en comfort aan je voeten. Door de dikte (slechts ca. 3 mm) en de elasticiteit geleidt de vloer de warmte van de vloerverwarming heel goed. En ook zonder vloerverwarming neemt de vloer de temperatuur van de ruimte over. Nooit meer koude voeten dus als je uit jouw warme bed stapt.

Het kan natuurlijk dat je je afvraagt of een gietvloer wel past bij de sfeer die jij wilt creëren in jouw slaapkamer. Het goede nieuws is dat een gietvloer past bij elke woonstijl. Of je nu van een kleurrijk, strak of landelijk interieur houdt, een PU gietvloer ondersteunt elke stijl. Door de zachtheid en de mogelijkheid om te kiezen uit ontelbaar veel kleuren is een gietvloer een verrijking voor de sfeer in de slaapkamer.

Binnenkijkers - PU gietvloer slaapkamer - appartement Amsterdam
Binnenkijkers - PU gietvloer villa - GrainFlow gietvloer5
Binnenkijkers - PU gietvloer - splitlevel woning Vianen1

PU gietvloer voordelen

Een PU gietvloer kent vele voordelen, ook voor op de slaapkamer. Wil je weten welke? Nou, dan lees vooral even verder:

  • Makkelijk schoon te houden: een PU gietvloer is heel goed schoon te houden. Door het naadloze karakter van de vloer heb je niet te maken van voegen of drempels. Het gladde oppervlak kan makkelijk met een dweil of stofzuiger worden onderhouden.

  • Comfortabel en geluiddempend: door de elasticiteit van de vloer, veert de vloer als het ware mee als je er overheen loopt. Hierdoor werkt de vloer geluiddempend. Voor in een slaapkamer is dit wel eens handig als je bijvoorbeeld anderen niet wakker wilt maken als je ’s ochtends vroeg opstaat, of als je laat in de nacht thuiskomt na een gezellige avond.

  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming: door de minimale dikte van de vloer, geleidt de vloer goed de warmte van de vloerverwarming. Dit geeft een heerlijk comfortabel gevoel aan de voeten.

  • Sterk & slijtvast: de vloer kan wel tegen een stootje.

  • Geen last van dorpels, waardoor de vloer naadloos kan doorlopen van de ene in de andere ruimte. Hierdoor creëer je echt één geheel in je woonhuis.

  • Antislip is mogelijk: loopt de slaapkamer over in de badkamer, of grenzen deze ruimtes aan elkaar? Dan kun je de gietvloer doorleggen, want deze kan worden afgewerkt met een antisliplaag. Zelfs in de douche kan een gietvloer worden aangelegd. Door de antisliplaag is de kans op een ongelukkige val- of glijpartij vele malen kleiner.

  • Verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren: binnen de collectie PU gietvloeren van Romar-Voss Floor Systems kun je kiezen uit een gevarieerd kleurenpalet aan gietvloeren. Wil je een unikleur of ga je liever voor de welbekende betonlook gietvloer in duokleuren?

Een gietvloer van Romar-Voss Floor Systems voor in jouw slaapkamer

Ben je geïnteresseerd in een gietvloer voor in jouw slaapkamer? Dan horen wij dat graag! Wij denken graag met jou mee welke vloer geschikt is en brengen jou uiteraard in contact met de beste vloerspecialist bij jou in de buurt. Zo krijg jij een slaapkamer om van te dromen!

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Romar-Voss Floor Systems

Verkoop binnendienst

+31 (0)475 49 10 19