Horecavloer nodig? Alles over vloeren voor cafés

Een café is de ideale plek voor een gezellige borrel, om even bij te kletsen met een vriend(in) of ter afsluiting van de werkweek. In een café komen veel mensen over de vloer, vaak tot in de vroege uurtjes. Het is belangrijk dat er een slipvaste vloer ligt die tegen zware belasting bestand is. Een cafévloer krijgt namelijk veel te verduren.

Het lijkt een lastige opgave om een geschikte cafévloer te vinden. Maar die is er uiteraard wel degelijk! We vertellen je uiteraard graag welke en waarom. 

Hier moet de ideale cafévloer aan voldoen

  • Antislip, ook als de vloer nat is. Er zal geen dag voorbij gaan zonder dat er iets van drank of andere vloeistoffen worden geknoeid. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je klanten uitglijden, vandaar dat een cafévloer moet zijn voorzien van een antisliplaag.

  • Geluiddempend. Bij een gezellige borrelavond hoort muziek. Af en toe als zacht achtergronddeuntje, maar soms komt het volume hoog te staan. Het is een voordeel als de vloer akoestische eigenschappen heeft, waardoor men tijdens en borrelavondje goed kan blijven verstaan.

  • Vloeistofdicht. Gemorste vloeistoffen moeten geen problemen opleveren op de vloer. 

  • Bestand tegen zware belasting. Een cafévloer heeft veel te verduren. Niet alleen wordt er veel op gelopen of misschien zelfs op gedanst, er valt ook nog wel eens wat op de grond. Ook daar moet de vloer tegen bestand zijn.

Als we deze punten bij elkaar voegen, kunnen we een coatingvloer, polyurethaan gietvloer of Leef-Beton vloer aanraden. Ze zijn stijlvol, duurzaam en naadloos. Deze vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken zijn. Bovendien zijn ze bestand tegen morsen, krassen en slijtage. Perfect voor een café waar altijd wel iets gebeurt.

Waarom een goede vloer van belang is voor een café

Een café is meer dan alleen een plek waar mensen samenkomen om te genieten van een drankje. Het is een sociale hub, een ontmoetingsplaats en een sfeervolle omgeving waar gasten kunnen ontspannen en genieten. Hoewel je het niet direct zou zeggen, is de vloer een belangrijke factor voor de cafésfeer. En dit is waarom een goede vloer van belang is in een café.

  • Duurzaam en veilig. Een cafévloer moet bestand zijn tegen dagelijks intensief gebruik. Er is constant beweging van gasten en personeel. Met een duurzame vloer verminder je niet alleen onderhoudskosten op lange termijn, ook de veiligheid van jouw personeel en gasten kan zo worden gewaarborgd. Een antisliplaag kan hier al aan bijdragen.

  • Een fijne sfeer. De interieurinrichting wordt vaak afgestemd op de vloer. Of je nu kiest voor een warme kleur vloer of een strakke, lichte kleur. De juiste vloer helpt bij een eerste en, hopelijk, positieve indruk. 

  • Eenvoudig schoon te maken. In een café kan het op sommige dagen ontzettend druk zijn. Je kunt je dus voorstellen dat er op deze momenten regelmatig geknoeid wordt en drank over de vloer wordt gemorst. De vloer wordt dus dagelijks grondig gereinigd.

Een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, bespaart veel tijd en moeite. Het zorgt ervoor dat het café er binnen een mum van tijd weer netjes en uitnodigend uitziet voor de volgende dag met nieuwe bezoekers.

Hoe kun je een gietvloer het beste schoonmaken?

Het eenvoudige onderhoud is één van de redenen waarom een gietvloer zo ontzettend populair is. Het vraagt weinig tijd en inspanning. Vaak zorgt stofzuigen en dweilen al voor een blinkend resultaat. 

In een café wordt de vloer dagelijks grondig schoongemaakt. Zorg dat eventuele scherven zijn verwijderd met een bezem, en maak daarna gebruik van een stofzuiger zodat de vloer ook wordt ontdaan van losliggend vuil en kruimels. 

Daarna komt het dweilen om de hoek kijken. Bij een lichte verontreiniging volstaat alleen lauwwarm water al vaak. Moet de vloer echt grondig schoon worden gemaakt, maak dan gebruik van een milde reiniger in combinatie met lauwwarm water.

Onze gietvloer reiniger is het perfecte reinigingsmiddel voor kunststof vloersystemen. Hiermee worden hardnekkige vlekken en strepen eenvoudig verwijderd. Je kunt de reiniger zelfs inzetten als je gaat schrobben. 

Een Romar-Voss vloer voor jouw café?

Wil je meer informatie over de geschikte vloersystemen om aan te leggen in een café? Dan horen wij dat natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact op met onze vloerspecialisten en wij laten dan snel van ons horen! 

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99

Artikel is geplaatst in: Gietvloer | Gietvloerspecialist