Knap je garagevloer op met een coating

Op zoek naar een upgrade van je garagevloer? Vervang deze dan niet, maar geef de vloer extra bescherming met een vloercoating! Niet alleen een duurzame oplossing, maar ook super modern, want je kunt zelf de uitstraling van de vloer bepalen.

Wat is een garagevloer coating?

Een garagevloer coating is dé oplossing als je op zoek bent naar een manier om jouw garagevloer duurzaam te beschermen en tegelijk een professionele uitstraling te geven. Deze coating, vaak op basis van epoxyhars, vormt een sterke, naadloze laag over de bestaande vloer, waardoor deze bestand is tegen onder andere olie, chemicaliën en slijtage.

Een coating over je garagevloer zorgt ervoor dat de gehele oppervlakte gemakkelijk schoon te maken en te houden is. Je verbetert de duurzaamheid, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van de vloer en je op lange termijn kosten kunt besparen. Ook kan een coating worden aangebracht met een antisliplaag, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

Aanbrengen van de coating

Het aanbrengen van garagevloer coating is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd voor het mooiste resultaat. Allereerst moet de vloer grondig worden gereinigd en eventuele scheuren of gaten worden gerepareerd. Vervolgens wordt de coating gelijkmatig aangebracht, waarbij luchtbellen of bobbels moeten worden voorkomen. 

Het is aan te raden dit werk aan professionals over te laten om een vlekkeloos resultaat te waarborgen. Met een garagevloer coating investeer je niet alleen in de bescherming van je vloer, maar ook in een onderhoudsvriendelijke garage die qua uitstraling past bij de rest van je woonhuis. 

Ben je op zoek naar specialisten die jou kunnen helpen bij het aanbrengen van de coating? Neem dan contact met ons op. We beschikken over een breed netwerk aan vloerspecialisten waardoor we je makkelijk kunnen koppelen met een professional uit de buurt.

Een gietvloer voor de werkplaats

Een vloer in een garage of werkplaats is vaak onderhevig aan diverse chemicaliën. Denk hierbij onder andere aan het lekken van brandstoffen, oliën, reinigingsproducten en vocht of de belasting door weekmakers in rubberen autobanden. Daarnaast wordt er in de winter vaak strooizout mee naar binnen gereden, dat direct van invloed is op de vloer.

Een hoogwaardige gietvloer in de werkplaats is essentieel voor optimale prestaties en een veilige werkomgeving. Daarom is het aan te raden om een epoxy gietvloer aan te brengen in een werkplaats. Deze vloer is zeer geschikt vanwege de duurzaamheid, naadloze afwerking en chemische bestendigheid. Het biedt niet alleen een oplossing voor een strakke vloer, maar is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Daarnaast kan een epoxy gietvloer antislip worden afgewerkt en kunnen brandstoffen en andere vloeistoffen eenvoudig worden verwijderd, zonder dat er resten achterblijven.

Bij Romar-Voss bieden we diverse epoxy vloeren die voldoen aan de voorwaarden voor een werkplaats. Een overzicht van deze vloeren vind je hier.

Meer weten over onze epoxy vloersystemen?

Neem vrijblijvend contact op met onze technische vloerspecialisten. Zij vertellen jou graag meer over deze vloeren of brengen je in contact met een vloerspecialist bij jou in de buurt!

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99

Artikel is geplaatst in: Gietvloer | Gietvloerspecialist