Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer, ook wel PU gietvloer genoemd, is speciaal ontwikkeld om aan te brengen in een woonhuis. Door het comfortabele en naadloze karakter is deze vloer geschikt voor élke ruimte in huis. Deze vloer zorgt er namelijk voor dat alle ruimtes in jouw woonhuis naadloos in elkaar overlopen en een prachtig geheel vormen. Zo kun je echt een statement maken met jouw interieur. Met de gietvloer bepaal je namelijk de uitstraling, de sfeer én het comfort voor de ruimte.

PU gietvloer voor elke ruimte

In een woonhuis heb je te maken met ruimtes die veel verschillende toepassingen kennen. Zo zit je te eten in je keuken of woonkamer, ga je douchen in de badkamer, zijn je kinderen aan het spelen in de speelkamer en loopt jouw hond kriskras door het hele huis. In elke ruimte wordt de vloer dus op een andere manier belast.

Dat een PU gietvloer geschikt is voor élke woonruimte, daarvan zijn wij overtuigd. Ideaal in combinatie met vloerverwarming, want dan voelt de vloer ook nog eens prettig en warm aan de voeten!

Een PU gietvloer in de woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de ruimte waarin we met z’n allen de meeste tijd doorbrengen. Het is belangrijk dat deze ruimte van een vloer is voorzien die met name comfort biedt en eenvoudig is schoon te houden.

Dat de PU gietvloer bij uitstek geschikt is voor in de woonkamer, daarover bestaat geen enkele twijfel. Deze vloer is makkelijk in onderhoud, comfortabel en past binnen vrijwel elke woonstijl. In een minimalistisch interieur zorgt de vloer voor een rustige, maar sterke basis met een sfeervol karakter. In een modern interieur, kan de PU vloer echt voor een statement zorgen. Kies hierbij de kleur van jouw voorkeur, dit kan een uni- of duokleur zijn.

Doordat het aanbrengen van deze vloer handwerk is, heb je altijd een unieke vloer. De ene persoon wenst een rustige uitstraling, terwijl de andere juist de voorkeur uitspreekt voor een drukke vloer waarin veel tekening wordt verwerkt. De vloerspecialist kan dit volledig op wens afstemmen.

Doordat een PU gietvloer vocht- en waterdicht is, is er geen man overboord als er een glas drinken wordt omgestoten, of als je zoon of dochter voor de zoveelste keer eten op de grond laat vallen. Met een vochtige doek kan de vloer in een handomdraai weer worden schoongemaakt. Deze vloer is dus perfect bestand tegen een druk gezinsleven waarin niet altijd álles op rolletjes loopt. 😉

Een PU gietvloer in de badkamer

Als we het hebben over een PU gietvloer, is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen: ‘Kan een PU gietvloer ook in de badkamer?’ En het antwoord is: JA! Een PU gietvloer kan zelfs heel goed worden toegepast in de badkamer. Weet je waarom?

Door het naadloze karakter, heb je bij deze vloer niet te maken met voegen die je moet kitten. Normaal gesproken zijn voegen juist broednesten voor bacteriën en schimmels. Maar met een naadloze PU gietvloer krijgen bacteriën weinig kans om zich te nestelen en daarnaast kan er zich geen vuil ophopen in deze naden. Dat, in combinatie met het feit dat deze vloer heel eenvoudig is om schoon te maken, zorgt ervoor dat een gietvloer niet alleen een stijlvolle, maar ook een erg hygiënische keuze is voor jouw badkamer.

Het leuke van een PU gietvloer in de badkamer is dat de douchebak, inclusief douchegoot, kan worden meegegoten met de vloer. Uiteraard wordt hierin de juiste afloop aangehouden, zodat je geen last hebt van overlopende douchebakken. Met een gietvloer creëer je dus echt een strak geheel in de badkamer.

Een PU gietvloer met huisdieren

Veel mensen denken dat een PU gietvloer door het flexibele karakter niet geschikt is voor huisdieren. Maar eigenlijk heeft deze vloer juist veel voordelen als het om dieren gaat. Alleen al het feit dat het een heel hygiënische vloer is.

Denk eens aan de haren die een hond allemaal verliest. Een belangrijk kenmerk van een PU gietvloer is dat de vloer eenvoudig kan worden schoongemaakt. Een rondje met de stofzuiger of dweil is snel gemaakt en de vloer kan er weer even tegenaan. Daarnaast trekt de geur van een hond of kat niet in de vloer en is het een kwestie van snel een doekje er overheen halen als er weer met de drinkbak is gemorst. 

Door de sterke toplak van een PU gietvloer, is de vloer minder gevoelig voor krasjes. Natuurlijk is het mogelijk dat er krasjes ontstaan, maar jouw hond moet wel erg z’n best doen om een blijvende beschadiging aan te brengen aan de vloer.

Oké, ik moet toegeven, in het begin was ik ook wat huiverig, maar inmiddels weet ik beter. Bij een collega hebben ze een extreem blije pup die de boel behoorlijk op stelten zet, en daar is de vloer nog altijd tegen bestand. En bij mijn zus loopt een grote Dobermann hond in de woonkamer en zelfs daar ziet de vloer er nog piekfijn uit! Kortom, een PU gietvloer is prima geschikt voor het houden van huisdieren.

Een PU gietvloer in de badkamer | Romar-Voss Floor Systems
Een PU gietvloer in de woonkamer | Romar-Voss Floor Systems
Een PU gietvloer met huisdieren | Romar-Voss Floor Systems

De kosten van een PU gietvloer

Als je overtuigd bent van de kwaliteit van deze vloer, is het ook fijn om inzicht te hebben in de eventuele prijs van een gietvloer als je deze laat leggen. Daar zouden we je graag meer over willen vertellen, maar dat is tegelijk ook lastig om in te schatten. De prijs van een nieuwe gietvloer is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals het aantal vierkante meter vloeroppervlakte en de precieze toepassing van de ruimte.

Wij brengen jou graag in contact met een PU gietvloerspecialist bij jou in de buurt, zodat hij een vrijblijvende offerte kan uitbrengen voor jouw polyurethaan gietvloer. Dan weet je direct waar je aan toe bent.

Wil je een PU gietvloer kopen?

Natuurlijk zouden wij het heel tof vinden als er een gietvloer van Romar-Voss Floor Systems in jouw woning komt te liggen, maar die keuze is geheel aan jou. Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en ga voor de vloer waar jij het beste gevoel over hebt. Overweeg jij een van onze vloeren? Yes, super leuk! Neem bij vragen gerust contact op, dan brengen jou in contact met een vloerspecialist in jouw buurt. Samen gaan we er dan een mooi project van maken.

Neem voor meer informatie contact op met onze vloerspecialisten!

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99