Welke gietvloer is geschikt voor op kantoor?

Een vloer op kantoor moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Het is belangrijk dat deze vloer makkelijk is te onderhouden en tegen een stootje kan. In een kantoorruimte is vaak sprake van rumoer, dus een kantoorvloer die geluiddempend is, heeft vaak de voorkeur. Een vloer is een echte sfeerbepaler voor elke ruimte, zo ook voor een kantoorruimte. Maar de keuze is uiteraard reuze op het gebied van (giet)vloeren.

Echte betonvloer of een betonlook gietvloer?

Stoer, industrieel, met de uitstraling van echt beton maar de voordelen van een gietvloer. In dat geval hebben we het over een betonlook gietvloer. Een betonlook gietvloer is een gietvloer gegoten in twee verschillende kleuren. Een betonvloer en een betonlook gietvloer delen weliswaar een vergelijkbaar uiterlijk, maar wij delen uiteraard graag de voordelen van een betonlook gietvloer ten opzichte van een echte betonvloer.

  1. In tegenstelling tot echte betonvloeren, die gevoelig zijn voor scheuren en moeilijk zijn te onderhouden, biedt een betonlook gietvloer duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. De naadloze afwerking van de gietvloer voorkomt ophoping van stof en vuil, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Dit maakt de betonlook gietvloer een ideale keuze voor kantoren, waar hygiëne en een nette uitstraling van groot belang zijn.

  2. Daarnaast is een betonlook gietvloer een echte alleskunner. Deze vloer kan worden toegepast in ontelbaar veel kleuren en diverse afwerkingen, waardoor de vloer eenvoudig kan worden afgestemd op de specifieke stijl van je kantoor. Ook gaan betonlook gietvloeren goed samen met vloerverwarming, de warmte wordt namelijk perfect doorgegeven. Ideaal voor de koukleumen op kantoor. 

Verschillende kleuren gietvloeren voor kantoren

Gietvloeren op kantoren zijn niet alleen erg functioneel, ze zien er ook nog eens mooi uit. Hierbij speelt de keuze voor de kleur gietvloer een belangrijke rol.

Ben je op zoek naar populaire kleuren die je goed kunt combineren met verschillende interieurs? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

  1. Neutraal grijs: grijze gietvloeren stralen een professionele, strakke en moderne stijl uit. Ze zijn veelzijdig en passen goed binnen verschillende interieurstijlen. Bovendien is vuil op een grijze vloer iets minder goed zichtbaar, waardoor ze ideaal zijn voor drukke omgevingen zoals een kantoorruimte.

  2. Warm beige: beige gietvloeren creëren een warme en uitnodigende sfeer. Deze kleur stimuleert een gevoel van comfort en kan goed worden gecombineerd met houten meubels, waardoor een sfeervolle en natuurlijke werkomgeving ontstaat. Daarnaast is het momenteel een van de veel gekozen kleuren in gietvloerenland vanwege de neutrale en zachte uitstraling.

  3. Fris wit: witte gietvloeren stralen zuiverheid en eenvoud uit. Deze vloeren weerkaatsen natuurlijk licht, waardoor de ruimte helderder lijkt. Witte vloeren zijn ook ideaal voor kleinere kantoren, omdat ze de illusie van een grotere ruimte creëren. Uiteraard zijn stof en zand beter zichtbaar op een witte ondergrond, dus een witte vloer vergt wel een extra schoonmaakronde.

  4. Stijlvol zwart: zwarte gietvloeren stralen elegantie uit en voegen een vleugje luxe toe aan de kantoorruimte. Hoewel zwart een gedurfde keuze is, kan het perfect worden gecombineerd met lichte meubels en accessoires om een gebalanceerde uitstraling te behouden. Denk er wel aan dat je op een zwarte vloer vuil relatief makkelijk ziet.

Het leuke is dat je met een gietvloer ontelbaar veel kleurmogelijkheden hebt, in enkele of duokleuren, met en zonder vulstoffen. Van strakke lichte tint, tot warme, sfeervolle tint, er is een ruime kleurkeuze.

Geschikte gietvloeren voor kantoren

Als je zoekt naar een vloer die geschikt is in een kantoorruimte, dan kies je voor een vloer waarbij functionaliteit en uitstraling samenkomen. In het assortiment van Romar-Voss Floor Systems is een ruime keuze aan esthetische epoxy en polyurethaan gietvloeren beschikbaar.

Bekijk hier ons assortiment gietvloeren voor kantoren. Daar tonen we jou de geschikte gietvloeren voor op kantoor, maar kun je ook alvast spieken naar onze Leef-Beton vloeren die eveneens een mooie basis vormen voor een kantoorruimte en weer een geheel andere uitstraling met zich meebrengen. 

De meerwaarde van een gietvloer op kantoor

Een gietvloer is niet alleen een moderne keuze, maar het biedt ook tal van voordelen voor kantoren. Of je nu een hedendaags, industrieel kantoor hebt of een meer traditionele zakelijke setting, een gietvloer voegt een onmiskenbare meerwaarde toe aan de ruimte. Hier zijn enkele redenen waarom een gietvloer een slimme investering is voor elk kantoor.

  1. Strak en stijlvol design. Gietvloeren staan bekend om hun naadloze en strakke uiterlijk, wat bijdraagt aan een moderne sfeer in een kantoorruimte. Het ontwerp van een gietvloer past goed bij diverse stijlen en zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling.

  2. Duurzaamheid en onderhoudsgemak. Kantoorvloeren worden dagelijks blootgesteld aan intensief gebruik. We lopen er overheen, er vallen etensresten op en schuiven er met bureaustoelen overheen.

    Gietvloeren zijn duurzaam en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen zware belasting. Bovendien is een gietvloer eenvoudig schoon te maken wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een hygiënische werkomgeving.

  3. Geluiddempend effect. In een kantooromgeving is akoestiek van groot belang. Gietvloeren zijn van nature geluiddempend, waardoor het omgevingsgeluid zal verminderen. Dit draagt bij aan een rustigere werkomgeving, waarin medewerkers zich beter kunnen concentreren en communiceren.

  4. Energie-efficiëntie. Gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dit zorgt niet alleen voor een gelijkmatige warmteverdeling, maar draagt ook bij aan energie-efficiëntie. Een goed geïsoleerde gietvloer helpt de energiekosten te verlagen, wat gunstig is voor het milieu en het bedrijfsbudget.

  5. Maatwerk en kleurkeuze. Een gietvloer biedt veel mogelijkheden op het gebied van maatwerk en kleurkeuze. Hierdoor kun je de vloer perfect afstemmen op de huisstijl van het bedrijf, wat bijdraagt aan een consistente en professionele uitstraling naar de buitenwereld toe.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een gietvloer voor jouw kantoor?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze vloerspecialisten. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van een gietvloer op kantoor en kijken dan samen met jou naar de beste gietvloerkeuze voor jouw kantoorruimte.

Guido Eggels

Manager Floor Systems

+31 (0)6 22 93 60 69

Jim Schouwink

Technical Sales Manager

+31 (0)6 57 02 90 99